Retro


Retro sieraden soms ook "cocktail sieraden" genoemd verwijst naar de stijl van sieraden die populair werd beging midden jaren 30 tot einde jaren 40. Je zou zeggen dat met een dubbele economische depressie en oorlog de Retro sieraden minimalistisch en terughoudend werden uitgevoerd, maar de sieraden werden juist groter, krachtiger en spannender dan ooit . In het midden van deze harde tijd zochten vrouwen naar sieraden die opvallend en buitengewone waren. Dit was ook de gouden eeuw van Hollywood en vrouwen wilden sieraden die de glitter en glamour weerspiegelde die ze zagen op het grote scherm.

Retro sieraden waren oogverblindend bijna "larger than life". Grote cocktail ringen en opvallende armbanden. De stijl Retro wordt gekenmerkt door gebogen ontwerpen en vrouwelijke motieven zoals strikken , linten en bloemen.

Creativiteit ging hand in hand met de onbeschroomde Retro stijl. Deels was dit te wijten aan de oorlog. Een schaarste aan platina leidde juweliers om meer goud te gebruiken, maar toen ze dat deden en experimenteerde met nieuwe legeringen ontstonden er nieuwe kleuren goud. Het beperkt aanbod aan edelstenen tijdens de oorlog bevorderde het gebruik van synthetische robijnen en saffieren. Halfedelstenen zoals aquamarijn, citrien en topaas werden ook vaak gebruikt in Retro ringen en sieraden.

Eigen atelier

Werkplaats en ontwerp


Juwelier Jack de Rooy
Postelstraat 73
5211DX 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer 06 24272620

Openingstijden:
Donderdag 11:00 tot 17:30
Vrijdag 10:00 tot 17:30
Zaterdag 10:00 tot 17:30

Afspraak maken?

Op de hoogte blijven van ons aanbod?